България

Служители на ОДМВР-Сливен получиха престижната награда на името на Джовани Фалконе (Снимки)

Отличията връчиха Негово Превъзходителство посланикът на Италия Стефано Балди и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Това съобщи регионалния говорител на ОДМВР за Нова Вест

За поредна година Областната дирекция на МВР в Сливен е удостоена с отличие в годишния конкурс за магистрати и полицаи „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. На тържествена церемония днес в Благоевград Негово Превъзходителство посланикът на Италия Стефано Балди връчи престижните отличия на заместник-директора на ОДМВР-Сливен и петима служители на дирекцията.

Сливенската дирекция получава отличието като признание за дейността си в разкриването и пресичането на престъпления, свързани с производство и разпространение на наркотични вещества. В резултата на ежедневната работа на полицейските служители и добрата работа с другите държавни институции ОДМВР-Сливен е постегнала значителни резултати в противодействието на този вид престъпна дейност.

Посланик Балди връчи отличия на комисар Иван Русев, заместник-директор на ОДМВР-Сливен за осъществяване на ръководство и контрол за успешната реализация на множество операции, планирани от служителите в отдел ,,Криминална полиция” в ОДМВР-Сливен при разкриване на нарколаборатории и задържане на лица произвеждащи и разпространяващи наркотични вещества на територията на Сливенска област.

Главен инспектор Стефан Динков, началник на РУ-Твърдица при ОДМВР-Сливен. През 2017 г. Динков е участвал в планирането и успешната реализация на дейностите на полицейските органи по разкриване и задържане на лица занимаващи се с производство и продажба на наркотични вещества на територията на Община Твърдица.
Инспектор Ралица Чолакова, старши разследващ полицай в ОДМВР в отдел ,,Разследване” при ОДМВР-Сливен за работата и’ по досъдебни производства с фактическа и правна сложност, образувани за производство и разпространение на наркотични вещества.

Старши инспектор Добрин Койчев, началник на група ,,Противодействие на общата престъпност”, сектор ,,Противодействие на криминалната престъпност”, отдел ,,Криминална полиция” в ОДМВР-Сливен за работата му по разкриване и залавяне на организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотични вещества, при което са задържани осем лица.

Младши експерт Милен Сяров, младши разузнавач в група ,,Противодействие на общата престъпност”, сектор ,,Противодействие на криминалната престъпност”, отдел ,,Криминална полиция” в ОДМВР-Сливен, който е работил по разкриване и залавяне на организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотични вещества, при което са задържани осем лица.

Младши експерт Тихомир Димов, младши разузнавач в група ,,Противодействие на криминалната престъпност”, сектор ,,Криминална полиция” в РУ-Сливен при ОДМВР-Сливен.Служителят е участвал лично в реализацията на множество операции свързани със залавянето на лица употребяващи, произвеждащи и разпространяващи наркотични вещества, като има личен принос при разкриването на нарколаборатория в гр.Сливен през 2017 г. Общо е участвал в седем операции , проведени на територията обслужвана от РУ-Сливен свързани с наркотични вещества.

Конкурсът се провежда за девета поредна година. Tой е учреден през 2009 г. от Община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в България в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и подкрепен от проф. Мария Фалконе и фондация „Джовани и Франческа Фалконе“. С провеждането му организаторите са си поставили за цел да бъдат подпомогнати усилията на магистратите и полицаите в това да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за намаляване на криминалните прояви, каквито се наблюдават в момента на локално и на национално ниво.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • Спорт

Топката е в нашето поле: втора победа за националния отбор на България за девойки по плажен хандбал

Втора сензационна победа за националния отбор на България за девойки. Момичетата сразиха Сърбия на Европейското…

преди 2 часа
  • Здраве

Установена е връзка между приемането на витамин В3 и сърдечните заболявания

Възможно ли е така популярният в момента тост с авокадо и сьомга да е една…

преди 2 часа
  • Любопитно

Морска болест или не съвсем: как можем да се справим със стомашното неразположение през горещите дни

Какво трябва да знаем за стомашно-чревните заболявания през летните дни и как да се предпазим…

преди 2 часа
  • Любопитно

За пръв път в България

Първото успешно размножаване в дивата природа на египетски лешояд беше регистрирано у нас през изминалата…

преди 3 часа
  • България

Като риби на сухо – варненци отново без вода

Освен местност "Дилбер Чешма", на днешния ден още три района във Варна ще се превърнат…

преди 3 часа
  • България

„За мен това е забатачена работа пак от ТЕЛК“ – лекари с готовност за подаване на оставки, поради новата система на ТЕЛК

Как се отразяват на хората проблемите със системата за случайно разпределение на заявленията на ТЕЛК?…

преди 3 часа