Григор Димитров е на 8-мо място в световната ранглиста

66

Тази седмица Григор Димитров ще вземе участие в последния „Мастърс“ за годината в Париж. Докато чака да научи името на съперника си за втория кръг в турнира, той определи сезон 2017 като най-добрия в кариерата му до моментa, съобщи БТВ.

От началото на годината първата ни ракета спечели три титли – в Бризбейн, София и Синсинати. Той ще дебютира на финалите на АТП в Лондон през ноември, a през следващата седмица ще стане номер 6 в света, което ще бъде ново върхово постижение за него.

„Обичам да играя в Париж. Живял съм в града, познавам го добре. А също и хората, идвайки тук толкова пъти. Без съмнение това е най-добрият ми сезон. Спечелих големи турнири, пропуснах някои надпревари и това ми помогна да остана свеж. В крайна сметка резултатите показват всичко това. Голямо постижение е да бъда в Лондон не само за мен, но и за екипа ми„, коментира Димитров пред официалния канал на АТП.

„В последните седмици играх много добре. Имах и някои тежки загуби, но в същото време не спирах да вярвам. Вероятно ще осъзная какво точно съм сторил едва когато пристигна в Лондон.“

Показвах постоянство в изявите си през целия сезон. Класирах се на четвъртфинали, полуфинали почти всяка седмица, върнах се в Топ 10, защото започнах да побеждавам и в дните, когато не демонстрирах най-добрия си тенис. Работех допълнително дори и тогава, когато това не бе нужно„, каза още 26-годишният българин.

Димитров е поставен под №6 в основната схема в Париж и ще започне участието си в силната надпревара директно от втори кръг. Там негов съперник ще бъде победителят от двубоя между французите Ришар Гаске и Беноа Пер.