Джошуа защити титлата с нокаут в 10-ия рунд

48

Снимка: GettyImages

Антъни Джошуа направи успешна защита на световните си титли. Коланите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO) в тежка категория, остават притежание на Ей Джей, след като „Гордостта на Англия“ победи с технически нокаут в 10-ия рунд претендента Карлос Такам.

Зрелището в Кардиф бе помрачено от съдията на мача Фил Едуардс, който незнайно защо спря боя в 10-ия рунд, заради спорното здравословно състояние на африканеца.

Снимка: GettyImages

Като цяло, пълните трибуни на „Принсипалити стейдиъм“ станаха свидетели на зрелищна битка, която определено не беше най-добрата такава на Ей Джей. Световният шампион изпитваше доста трудности с добрата защита на Такам. Също така роденият в Уотфорд боксьор инкасира и серия тежки удари, които със сигурност снижиха реномето му на „непобедим хищник сред въжетата“.

Няма как да не отречем и изключителната издръжливост на неговия опонент, който въпреки малкото си дни за подготовка, демонстрира тактическа дисциплина и огромно желание за победа.

Снимка: Getty Images

Общо взето, Джошуа спечели всичките 9 рунда преди техническия нокаут. За това време трябва да споменем, че Такам имаше отворена аркада от началото на двубоя, бе загубил всичките рундове, бе пратен веднъж в нокдаун, бе пасивен през повечето време и особено в последния оказал се рунд в точно този момент, когато реферът на ринга прекрати битката.

Боксовата вечер в столицата на Уелс бе изгледана на живо от рекордните 78 000 зрители.

Репортаж:

Видео: vbox7