Ето къде се намира най-екстремният пазар в света (Видео)

40

Снимка: Actualno

Пазарът на Маеклонг е разположен в Самут Сонгкрам на около 70 км. западно от Бангкок, Тайланд.

На пръв поглед той изглежда като всеки друг пазар на открито – тропически плодове и зеленчуци, лишеи, манго, разнообразие от сушени подправки, прясна риба и други местни хранителни продукти, пише „Actualno“.

Хората се движат през тълпата и си купуват от сергиите каквото им е нужно за деня. Пазарът е покрит с ниски тенти и чадъри, и ако човек се вгледа ще забележи, че се разхожда върху релсов път. Изведнъж се чува силна сирена в далечината и както хората си пазаруват спокойно, така и светкавично се отдръпват на безопасно разстояние.

Търговците прибират стоката си, за да направят път на влака, а непосредствено до релсите остават само продукти, които са достатъчно ниски и той не може да ги закачи и повреди. Когато се зададе тежкото превозно средство в далечината, картинката на пазара в Маеклонг се променя светкавично. Търговците не само прибират стоката си, но и вдигат чадърите, които надвисват върху релсите.

Целият пазар утихва, а те стоят неподвижно и придържат покривалата на сергиите си, докато влакът почти докосва стоката им. Хубавото е, че той се движи с много ниска скорост – около 30 км/ч. Когато мотрисата отмине всичко се връща по местата си, тентите се спускат и търговията продължава все едно нищо не се е случило.

Тази търговска площ съществува от поколения и много преди да бъде прекарана железницата през 1905г.