Цветан Цветанов: Нинова просто трябва да си смени шофьора

28

„Лидерът на БСП Корнелия Нинова изглежда добре и в добро политическо състояние“. Това е оценката на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов за позиция в партията й на лидера на опозиционната БСП Корнелия Нинова преди предстоящия конгрес.

В интервю за Нова телевизия на въпрос „притеснявате ли се за Корнелия Нинова, Цветанов отговори: „С инцидентите с таксиметрови удари – да. Но тя изглежда добре, в добро състояние и всеки лидер може да си изгради положения в своята среда“.

Във връзка с цитирани в медиите съмнения на самата Нинова, че двете автокатастрофи не са случайни и са причинени от шофьори от една таксиметрова фирма, Цветанов, който е бивш вътрешен министър, отговори: „Шофьорите (на такситата) са различни, но шофьорът, който е управлявал нейната кола, е един и същ. Просто трябва да смени шофьора“, пише dnevnik.bg

Цветанов нарече популизъм инициативата на Нинова за писмено искане за разкриване на имената на политиците, взимали пари от КТБ. По думите му в ГЕРБ научили за начинанието от медиите. Ако Нинова искрено е искала подкрепа, е трябвало да го направи предварително по телефона, според Цветанов. Той подчерта, че делото вече е в съда и само той може да каже кой е участвал в разграбването. Инициативата на Нинова той нарече „действия, които трябва да ни отклонят от вътрешнополитическите проблеми“.

По повод споровете с БСП за това кой да оглави антикорупционния орган, Цветанов припомни, че в предишния парламент е имало съгласие между политическите сили той да се избира от Народното събрание. Направи аналогия и с миналото, когато самата Нинова настоявала съставът на друг регулатор – Комисията за енергийно и водно регулиране, да се избира от парламента, а не от правителството.

Помолен да коментира бедствието в община Камено, Цветанов подчерта, че седемте язовира, чиито стени се напукаха, са изпуснали водите си не към бедстващите села, където имаше и човешки жертви, а в друга посока. За това го уверил шефът на пожарната Николай Николов.