Броят на жертвите в Бургас може да нарасне-мъжът на изчезналата Стоянка е в кома

22

Снимка: Лина Главинова

„Съболезнования към близките на загиналите най-напред. В момента се намирам в село Равнец“, каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков в телефонна връзка в „Шоуто на Слави“ по БТВ.

„Имаме информация за скъсани диги на язовири, които проверяваме. На терен сме от 04:00 часа сутринта. Спасени са много хора, за съжаление, не всички, тъй като природната стихия беше ужасяваща наистина“, пише 168 часа.

„Придошлата вода е в резултат от голям водосбор и огромното количество валежи“, завърши той.

„Общинските язовири не бяха на 50% изпуснати, бяха на 100%. Те са не повече от 20% на територията. Наводнението в село Равнец не е заради скъсан язовир просто количеството валежи беше много голямо наистина“, обясни кметът на Бургас Димитър Николов.

„Снощи ме събудиха около 01:00  часа, в 01:30 изпратих дежурните екипи и вече в 02:00 възложих евакуация на 2 от селата. До 04:00 часа евакуирахме хората. Откакто съм кмет, за първи път ми се случва такова нещо относно падналото огромно количество валежи“, каза още Николов.

„Щетите са доста големи в сферата на инфраструктурата. Лошата новина е, че засега загиналите са 3-ма по официални данни, но много скоро ще станат 5 по неофициална все още информация.

Един от оцелелите 67-годишният Димитър от община Камено е в много тежко състояние в УМБАЛ Бургас, в момента в кома или състояние, несъвместимо с живота. Въпрос на часове е да бъде обявена смъртта му.

Другият смъртен случай, който почти сигурно ще бъде констатиран съвсем скоро е този на съпругата му Стоянка“.

Това каза в телефонна връзка зам.-главният редактор на „Флагман“ Иван Колев в „Шоуто на Слави“.