5 грешки, които не предполагаме, че правим, докато се къпем

74

Снимка: Glaze Image

Малко хора биха предположили, че може да грешим и в наглед толкова прости неща като вземането на душ. Но има правила при къпане, които е нужно да спазваме, за да сме по-здрави. Ето кои са най-честите грешки, които допускаме ежедневно, докато вземаме душ.

5. Къпем се твърде дълго
Също както горещата вода, твърде продължителното къпане изсушава кожата и може да причини обриви и сърбежи. Оптималната продължителност на душа трябва да бъде около 10 минути.

4. Честа употреба на пяна, душ гел и сапун за тяло
Колкото повече се пени един продукт , толкова повече изкуствени съставки съдържа. Това означава, че продуктът нарушава естествения защитен слой на кожата ви и ѝ причинява сухота и твърдост. Ако лекар не ви е предписал антибактериални препарати, няма нужда да ползвате такива ежедневно.

3. Често използваме стари или влажни гъби за баня
Мокрите гъби са перфектна среда за развитие на бактерии и плесен, така че е добре да се сменят на всеки 4 седмици. Опитайте да ползвате ръкавица за тяло или хавлиена кърпа вместо гъба. Много важно е да изсушавате гъбата след употреба.

2. Прекалено старателно сушене с хавлия
Тялото трябва да се попива с мека хавлия и да остава леко влажно. След това се намажете с крем за тяло, за да поддържате кожата си мека и здрава.

1. Твърде гореща вода
Горещата вода изсушава кожата. Тя отмива голямо количество кожна мазнина и оставя кожата незащитена. Освен това засилва кръвообръщението, което често води до сърцебиене, възпаления и обриви. Температура на водата между 35 и 40 градуса е идеална за здрава кожа.

Източник: brightside.me

Превод и редакция: „Нова Вест“