Статистика поставя под въпрос шансовете на ЦСКА днес във вечното дерби

70

ЦСКА побеждава Левски в мачовете през октомври, но една друга статистика поставя под въпрос шансовете за „червените” в предстоящия двубой.

Тя показва, че „армейците” винаги губят от вечния си съперник, ако преди това са завършили 0:0 вкъщи в шампионатна среща. Припомняме, че в края на миналата седмица ЦСКА се препъна у дома срещу Пирин именно след такъв резултат, пише Блиц.

Въпросните случаи от историята са три. На 19 март през далечната 1950 година „червените” правят 0:0 със Строител (София), а само след четири дни губят с 0:1 вечното дерби на България.

Ситуацията се повтаря и през сезон 1958/59 – нулево реми у дома със Спартак (Плевен) и ново поражение с 0:1 от „сините”.

Третият случай беше през тази календарна година, но през миналия сезон. На 28 февруари ЦСКА не победи Ботев (Пд) на „Армията” (0:0), а на 4 март поведе с 1:0, но допусна пълен обрат срещу Левски (1:2), когато герой за „сините” беше Давид Яблонски.

По традиция двубоят „Левски“ – ЦСКА налага промени в организацията на движението около националния стадион „Васил Левски“ в София.

Срещата е с начален час 16:00 ч., а входовете към трибуните ще бъдат отворени за фенове в 14:00 ч.

Във връзка с опазване на обществения ред, от Столичната дирекция на полицията съобщава, че от 8:00 до 18:00 ч. се забраняват престоят и паркирането на моста пред националния стадион и на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“, пише бТВ.

От 14:30 ч. до приключването на мача при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки (с изключение автобусите на масовия градски транспорт) по ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“, както и по бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо К. Яворов“.

Очаква се на трибуните да има близо 25 000 зрители, а приходите от продажбата на билети да са рекордни за последното десетилетие.

Агитките на „Левски“ и ЦСКА ще направят шествия по улиците преди мача. „Сините“ тръгват от фенклуба на бул. „Тодор Александров“, а „червените“ се събират на ул. „Иван Асен“ в градинката срещу бившата сграда на Българския футболен съюз. И двете шествия стартират в 14:30 ч.