Левски и ЦСКА завършиха наравно пред 30 000 зрители(Снимки/Видео)

32

Снимка:Фейсбук

Отборите на Левски и ЦСКА-София направиха истинско дерби пред близо 30 000 зрители на стадион „Васил Левски“.

В много драматичен сблъсък от 13-ия кръг на Първа лига, двата тима не успяха да се победят, като завършиха 2:2, пише sportal.bg

Давид Яблонски с глава бе точен в 8-ата минута. Бранителят засече центриране на Жорди Гомес от корнер. Тиаго Родригес изравни в 12-ата минута с хубав удар от въздуха, след като Иван Горанов му свали топката на границата на наказателното поле.

Снимка:Фейсбук

Само три минути по-късно Тиаго прати за втори път топката в мрежата на Божидар Митрев. Този път с изстрел от над 25 метра, като и в двата случая капитанът на „сините“ можеше да се намеси по-добре.

Роман Прохазка изравни в 61-ата минута. Словакът засече центриране на Милош Цветкович.

Снимка:Фейсбук

Наставникът на „сините“ Делио Роси заложи на същите 11, които постигнаха победата с 1:0 над Етър преди седмица. 26-кратните шампиони имат едва два допуснати гола след идването на италианския специалист, но те се оказаха фатални, тъй като отборът му загуби с 1:2 от Ботев (Пловдив).

Колегата му Стамен Белчев пък направи две промени от издънката на „Българска армия“ срещу тима на Милен Радуканов. Националите Станислав Манолев и Кристиян Малинов заменят Раул Лое и Енрике Рафаел.

 

„Червените“ са в серия от десет поредни мача в първенството без поражение, като заемат второ място с 27 точки. След осем поредни победи обаче в последните два кръга, тимът записа равенства с Етър (2:2) и Пирин (0:0). Левски е на трето място с 24 точки, докато лидер е Лудогорец с 30 точки.

Снимка:Фейсбук