Как една среднощна почерпка доведе до опит за убийство и наръгване с нож

391

Обвиняем за опит за убийство в Перник предаден на съд. Окръжна прокуратура – Перник внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И. Чаворски за опит за убийство чрез нанасяне на удари с нож – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Вечерта на 05.09.2016 г., в гр. Перник, обвиняемият Чаворски, заедно с приятелите си, се черпел по повод новооткрит автосервиз. Консумирането на алкохол продължило и след полунощ. Това съобщиха от пресцентъра на АП-София за Нова Вест.

Към 2 часа през нощта, през отворената врата на сервиза, надникнал минаващия наоколо В. Василев. Чаворски се приближил до него и грубо му казал да се маха, като го подритнал с крак. Това изплашило пострадалия и той побягнал. Василев стигнал до най-близкия блок в кв. „Куциян“, където живеели роднините му. Споделил им, че бил бит, като помолил да тръгнат с него, за да намерят въпросните мъже.

Междувременно компанията на Чаворски напуснала сервиза и тръгнала пеш в посока към кв. „Иван Пашов“, където се надявали да намерят такси. Пред една от сградите двете компании се засекли. Под влияние на употребения алкохол, обвиняемият Чаворски с нож в ръка се затичал към Василев, който се намирал на разстояние от около десет метра от него. Замахнал с оръжието и му нанесъл удар в областта на корема, а след него още един в областта на лявата гръдна половина. Продължавайки да размахва ножа, Чаворски успял да нарани и единия от свидетелите, който се притичал, за да ги разтърве.

Пострадалият Василев побягнал към дома си, като недалеч от блока паднал на земята, а свидетели на случващото се обадили за медицинска помощ.

Компанията на Чаворски бързо напуснала местопроизшествието, като стигайки до кръстовище в близост до сградата на КАТ – Перник забелязали патрулен полицейски автомобил и решили да им разкажат за инцидента. В този момент служителите на реда били уведомени по радиостанцията от дежурната част на ОД на МВР – гр. Перник за наранени с нож хора в кв. „Куциян“. Това съобщение било чуто и от Чаворски, който веднага захвърлил ножа в тревната площ, недалеч от патрулния автомобил. Обвиняемият бил задържан.

От заключението на извършената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че Василев е получил продобно-порезно нараняване, проникващо в коремната кухина, с вътрешни увреждания и кръвоизлив, както и такова в лявата гръдна половина. Само бързата и адекватна лекарска помощ е предотвратила настъпването на смъртта на пострадалия. Нараняването, нанесено от Чаворски на свидетеля Стоядинов в дясната гръдна половина, е прободно-порезно, непроникващо в гръдната кухина.
Предстои насрочване на делото от съда.