Задържаха трима роми заради побоя над горските стражари в Баня

40

Районна прокуратура – Карлово наблюдава досъдебно производство за нанасени телесни повреди на четирима служители от Териториално поделение „Държавно горско стопанство-Хисар“/ТП ДСГ-Хисар/.

На 16 октомври 2017 г., около 19 часа, в землището на гр. Баня, общ. Карлово, по поречието на река Стряма, служители на ТП ДГС-Хисар установили, че се извършва незаконна сеч. По черен път настигнали четири каруци, които били натоварени с дървен материал, предадоха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив за Нова Вест.

Служителите успели да спрат едната каруца, а другите избягали. Те започнали да документират нарушенията, но междувременно на мястото пристигнала голяма група от мъже, жени и деца от кв. „Стряма“, които носели колове и камъни.

Те започнали да хвърлят камъни по горските служителите, както и да им нанасят удрят.

За случая е бил е подаден сигнал в РУ на МВР-Карлово. До момента е установено, че са пострадали четирима служители на ТП ДСГ- Хисаря, като единия от тях е с фрактура на ръката.

Днес, 17 октомври 2017 г., за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани трима мъже, за които е установено е, че са съпричастни към нанасянето на телесните повреди.

Под ръководството на Районна прокуратура-Карлово и в момента продължават процесуално-следствените действия и оперативно-издирвателните мероприятия за установяване на самоличността на всички участниците в деянието.

В хода на провежданата мащабна акция е установено, че в множество къщи в кв. „Стряма“ в гр. Баня, се съхранява незаконно добит дървен материал, за което са извършени претърсвания и изземвания и са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 235 ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК – за незаконно съхранение на незаконно добит от другиго дървен материал. Разследването продължава.