Ето кога ще се завърне Кобрата на ринга след тежката контузия

45

Контузията на Кубрат Пулев го извади от мача срещу Антъни Джошуа за световната титла на IBF, но в същото време няма да му позволи да се върне на ринга в следващата половин година.

Както е известно, българинът има частично разкъсване на гръден мускул, който не му позволява да се боксира, тъй като движението на дясната му ръка е блокирано, пише actualno.com.

Първоначалните прогнози бяха, че Пулев ще има нужда от месец да се възстанови, но тепърва предстоят по-обстойни прегледи.

След като вече е ясно, че Кобрата няма да се бие на 28-и октомври, по всяка вероятност той ще се подложи на операция, за да се възстанови напълно и да е готов за сезона през 2018 година.

През идната кампания той ще има тежка задача отново да се бори за статута си на претендент, тъй като той беше иззет от Карлос Такам.

Кубрат Пулев губи статута си на официален претендент за световната титла. Твърдението е на мениджъра на Антъни Джошуа – Еди Хърн.

Сега той губи тази позиция, но според сайта boxingnews.com, може да се върне в нея само с един двубой. Вече се спрягат двама негови бъдещи съпреници – Джарел Милър и Кристиан Хамър.

Кобрата написа на Фейсбук страницата си следното относно срещата:

„Здравейте, приятели!

Наясно съм, че новината за моята контузия и последвалата отмяна на мача между мен и Антъни Джошуа за световната титла ви е изненадала.

Не ми бе лесно да взема това решение! Знам, че на мое място почти всеки друг би избрал да се качи на ринга в Кардиф въпреки всичко и да прибере няколко милиона.

Всеки друг, но не и аз!

В моя живот и в моя свят не всичко е пари. Научил съм, че човек влиза в битка за да я спечели. Разбрал съм, че независимо от превратностите на живота човек не бива да изневерява на своите убеждения.

Антъни Джошуа трябва да защитава световните титли срещу здрав съперник и аз се радвам, че той вече има такъв.

Аз оставам още по жаден за тази битка и смятам, че е само въпрос на време. Именно подобни предизвикателства карат сърцето ми да бие силно и да усещам че съм истински жив. В период от една седмица опитахме всичко за да оздравим контузията, но всяко нещо си иска своето.

Приемам го, като знак. Щом Бог така е решил, значи така е трябвало да стане. Все така ще бъда себе и няма да предам принципите си. Няколко милиона повече няма да ме направят нито по-богат, нито по-щастлив.

Моето богатство е безрезервната обич на българския народ, от който винаги черпя сила и вдъхновение и който ми дава смисъл на всичко което правя!

Благодаря от сърце на всички българи за вярата и подкрепата! Те значат много за мен, особено в момент като този!

Продължаваме напред!“