Какво ли е чувството да работиш за Microsoft, и то в дървена къщичка насред природата (Снимки/Видео)

74

Снимка: economic.bg

Microsoft строи дървени къщички за своите служители, за да отключи креативността им и да провокира ефективността им.

Технологичните компании са известни със своята щедрост и опитите си всячески да обгрижват кадрите си, за да ги предразположат към максимална ефективност. Някои от идеите за поощрение предизвикват усмивка със своята налудничавост, а едно от последните такива хрумвания в бранша е дървената къща на Microsoft, предава economic.bg.

Компанията реши да свие „работно гнездо“ за своите служители буквално в клоните на дърветата. Нестандартното пространство се намира в седалището на гиганта в Редмънг, САЩ. То разполага с открити тераси и заседателна зала. Закритото помещение, предназначено за срещи, е с кръгъл покрив, на върха на който има сферичен отвор към небето и като цяло повече напомня „Хобит къщичка“

Според информация в блога на Microsoft, в кампуса има три дървени къщички – две, които са вече достъпни за ползване, и една, която предстои да бъде отворена по-късно през годината. Те ще могат да се ползват от всички служители.

Дървените къщички са построени от Пийт Нелсън, известен в Съединените щати от тв шоу „Treehouse Masters“.

Новите конструкции са част от бъдеща система от открити работни пространства, които ще се изградят в кампуса на Microsoft. Всички места ще са оборудвани с Wi-Fi достъп и пейки с контакти.

От Microsoft смятат, че подобна среда не кореспондира единствено с идеята за игри и забавления, но също така намалява стреса и стимулира креативността.

Афинитетът на компанията към темата за откритите пространства личи и в това, че неведнъж тя вече е пренасяла такъв тип пространства във вътрешността на традиционни сгради.