Най-красивите кучета в света

5726

Кучето е най-добрият приятел на човека. Това е единственото живо същество което те обича повече от самото себе си. Кучето би отдало живота си за своя стопанин без да се замисли. Класацията „Топ 10 Най-красивите породи кучета“ е подредба на ТОП 10 породи кучета спрямо тяхната красота определени чрез проучване.

10.ЧАУ ЧАУ

На десетата позиция в класацията „Най-красивите породи кучета“ се нарежда ЧАУ ЧАУ . Това приличащо на лъв куче с буйна козина е известно като добър и всеотдаен защитник на дома и собственикът си. Изключително красива порода със сравнително спокоен нрав.

9. Миниатюрен шнауцер

Миниатюрен шнауцер е малко куче, което е известно със своите различни мустаците от козина. В действителност, тяхната козина е двойна твърда от горната си част и изключително мека отдолу.Това е немска порода, много популярна в САЩ и Европа. Красотата на миниатюрния шнауцер идва от дългата му козина по краката, гъстите вежди и брада. Те са изключително лоялни, любящи, интелигентни и забавени.

Високи са около 25-30 сантиметра и тежат до 7 кг. Козината му е с различни цветове, включително черно, бяло, сребро и сол и черен пипер.

Миниатюрният шнауцер е много посветен на семейството си. Тази порода обича да живее на закрито. Те са подозрителни към непознати. Това закачливо куче също се разбира добре с деца.

 

8. Исландска овчарка

Това изключително социално куче първоначално е доведено до Исландия от викингски заселници между 874г. и 930г. В продължение на много векове, исландските кучета са използвани като пазачи на стадата. Гъстата козина им помага да оцелеят в екстремни студове. Цветът на козината варира между златисто, черно, жълто-кафяво и червено.Те са изключително социална и образуват силни връзки с членове на семейството. Те са много будни и игриви.

7. Бернски зененхунд

Бернският зененхунд , наричан понякога бернско планинско куче, е порода кучета, произхождаща от Швейцария. Историята ѝ датира от над 2000 години. Селектирана е в района на днешния град Берн, откъдето идва и нейното име. Днес като туристическа атракция в някои швейцарски градове представители на породата теглят леки каручки, изпъстрени с цветя.

6. Аляски маламут

Аляският маламут е порода едри домашни кучета , първоначално развъждана в Аляска и използвана като впрегатни кучета. Понякога е бъркана с породата хъски, макар че двете се различават в много отношения.

Името му идва от названието на ескимоското племе маламути, обитаващо залива Коцебу на Чукотско море, което първо е започнало отглеждането на тази порода. Аляският маламут има силно телосложение и здрава мускулатура, и макар да не е сред най-бързите впрегатни кучета, той е изключително издръжлив и е в състояние да тегли много тежки товари. Това масивно куче обикновено е с тегло 30-40 кг, оптимална височина 63,5 см при мъжките и 58 см при женските, има голяма глава, бадемовидни очи, средно големи уши с триъгълна форма, гъста и остра козина преливаща от светлосиво към черно. Той е много дружелюбен, интелигентен и предан. Силно привързан към деца, той се държи изключително покровителствено към тях и във всяка една ситуация е готов да ги защити.



5. Aкита ину

Името на породата идва от префектура Акита, от където произхождат тези кучета. В Япония тази порода е едно от националните японски съкровища. Акитата е символ на предаността, незабравата и приятелството. Според японците подарена статуетка или кукла на акита носи много здраве и щастие.

4. Beagle

Бигъл или бийгъл (от английското Beagle) е порода средно-големи кучета. Появяват се като ловджийски кучета в Англия през първата половина на 19 век. Те живеят около 12-14 години. Обонянието им е силно развито. Ушите им са дълги и кадифено меки. Бигълът е дружелюбен и обича да си играе. Тази порода произлиза от хрътките.

3. Голдън ретрийвър

Голдън ретрийвър познат и като Златен ретрийвър е порода куче, първоначално създадена като ловджийска порода да събира дивеча по време на лов. Като такива те са създадени с мека муцуна, за да връщат дивеча неповреден, и със инстинктивна любов към водата. Интелектът и гъвкавостта им ги поставят в различни роли, включващи намиране на нелегални наркотици, спасителни кучета, като ловджийски кучета и кучета водачи. Притежават дружелюбно, способно към молене поведение и са една от най-популярните фамилни породи в света.

2. Сибирско хъски

Сибирското хъски е порода куче, която произлиза от източната част на Сибир. Сибирските хъскита са първоначално селектирани от чукчите в североизточна Азия, по-късно внесени от търговци в Аляска, САЩ и Канада. През 1925 е имало епидемия от дифтерит в Ном в Аляска, и много кучета са били използвани да осигуряват на смени ценните лекарства в покосения от болестта град. Това събитие помага за популяризирането на породата.

1. Померан

Победител в класацията „Топ 10 Най-красивите породи кучета“ е ПОМЕРАН, мечтаното куче от много девойки.

Помераните са малки кучета. Те имат дълга, гъста и мека козина. Опашките им са типични за шпицовете, завити върху гърба. Новороденият померан обикновено има права или леко завита опашка, която се завива върху гърба в продължение на 1 до 3 месеца. Захапката им е много силна, а очите им са с остър поглед, черни или бадемови на цвят. Разцветката на козината може да бъде в много различни цветове: бяло, светлобежово, бежово, черно, кафяво, оранжево, самурено, вълчи цвят или бяло с другоцветни петна

Обикновено померанът е приятелски настроен, игрив и активен. Обича да бъде близо до стопанина си. Много е интелигентен и лесно се поддава на дресировка. Помераните не винаги се разбират добре с други кучета, животни или хора. Лаят силно, което ги прави добри пазачи. Поради дългата си двойна козина, те обичат по-студени среди и не е необичайно куче от породата да бъде намерено да лежи върху студен под или друга хладна повърхност. Обикновено харесват деца над 3 години заради това, че са по-внимателни към тях. Поради размера си, те са подходящи за живот в апартамент или друго затворено помещение и могат бързо да се приспособят към почти всяка среда.