Учени: Повече от 3 часа работа правят човека непродуктивен

43

Снимка: temanews.com

Британски учени разпитаха близо 2000 служители в офиси и установиха, че всичките те се трудят продуктивно не повече от три часа в рамките на работния ден. Резултатите от проучването са публикувани на сайта vouchercloud.com.

За начало на всичките участници е бил зададен въпросът: „Смятате ли се за продуктивен в течение на целия работен ден?“. 79% от попитаните са отговорили с „не“. След това учените са помолили участниците да назоват времето, в течение на което служителите работят наистина продуктивно. Те са получили средното число от 2 часа и 53 минути.

След това изследователите са попитали участниците в проучването, дали ще могат да се откажат от разнообразните си забавни занимания на работното си място. Само 35% са признали, че са готови на тази стъпка. А 54% са твърдели, че продуктивността им само расте от постоянните паузи на работния процес. По този начин, правят извод учените, средностатистическият служител в офис губи в работа не повече от три часа, като за това време той успява да изпълни всичките си задачи.