Задържаха полицай замесен в телефонна измама

30

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа полицейски служител за подкуп

Днес, 12 октомври 2017 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Стоян Павлов за това, че на 3 октомври 2017 г. , като полицейски орган – началник сектор „Охранителна полиция“ при Трето РУ на МВР-Пловдив, получил подкуп  – сумата от 300 лева, за да не изпълни свои задължения по служба във връзка с предотвратяване и разкриване на престъпление – телефонна измама в размер на 1 300 лева, извършена от други лица. Това предадоха за Нова Вест от районната прокуратура.

Стоян Павлов е задържан след като полицията разби група за телефонни измами. Той е попаднал в полезрението на колегите си след подслушан разговор чрез СРС на един от задържаните, който е бил „муле“ в схемата.

По делото са извършени разпити на свидетели, претърсвания и изземвания и др. Днес, 12 октомври 2017 г., обвиняемият Павлов е задържан за срок от 72 часа  с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

По повод множество запитвания от журналисти днес бе предоставена информация по случая на пресконференция, в която участваха Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Галина Андреева-Минчева, заместник-окръжен прокурор, Митко Цонев, завеждащ Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Пловдив, старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР-Пловдив, и Христо Панайотов – началник отдел „Вътрешна сигурност“.