Младеж уби 49-годишен мъж край Бургас

27

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас съда задържа под стража Петър Л., обвинен в  убийство

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас съда задържа под стража Петър Л. (на 18 г.), съобщиха за Нова Вест от Окръжна прокуратура Бургас. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 08.10.2017 г., в с.  Вресово, oбщ. Руен, на поляна, намираща се в ромската махала, в близост до пътя за с. Череша, чрез нанасяне на удари в областта на главата с дървен кол, умишлено умъртвил 49-годишен мъж, като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, предл. 3, вр. чл. 115 от НК.

За това престъпление законът е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Петър Л. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. Той мотивира тезата си с изключително тежкото наказание, предвидено в закона за това престъпление, което би могло да предпостави опит за укриване от правосъдие от страна на обвиняемия, ако му бъде определена друга мярка за неотклонение освен „задържане под стража“.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Петър Л. Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.