BlackBerry „избухва“с нов телефон. Вижте какъв ще бъде той (Снимка)

76

Китайската компания TCL и BlackBerry отново се обединиха и пуснаха на пазара модела BlackBerry Motion. Телефонът е на достъпна цена от около 460 долара.

Във висококонкурентния свят на смартфоните е лесно да се забравят доскорошните лидери на пазара като BlackBerry, защото постоянно се появяват нови модели и производители. През 2016 BlackBerry обявиха, че спират да правят нови устройства и ще се фокусират основно върху софтуеърни продукти. Но това не сложи край на дейността им.

Сега BlackBerry се връща на пазара в партньорство с китайската компания TCL. По-рано тази година колаборацията пусна устройството Key One, което упорито се придържаше към клавиатурата с копчета. Това придаваше на телефона ретро имидж, но не беше добър пазарен ход.

Сега компаниите пускат BlackBerry Motion.
Клавиатурата вече е актуализирана и всичко останало в телефона заслужава внимание. Моделът беше представен на Седмицата на технологиите в Дубай и притежава някои много функционални качества. Дисплеят му е 5,5 инчов, процесорът- Snapdragon 625 SoC, RAM- 4 GB, 32 GB карта памет и мощна батерия от 4000 mAh.

Най-хубавото е, че телефонът е съвсем достъпен с цена около 460 долара, особено в сравнение с новия iPhone X, който се продава за 1000 долара. Телефонът ще бъде пуснат първо на пазарите в Близкия Изток и след това в САЩ. Той слага началото на една нова и по-бюджетна линия за компанията.

Първото устройство на BlackBerry беше моделът 850, пуснат през 1999 година и насочен изцяло към бизнес потребители. Във времето на пика на компанията през 2013-та BlackBerry имаше над 85 милиона клиенти по цял свят. С налагането на пазара на Android и iOS, продажбите на BlackBerry тръгнаха надолу в следващите няколко години и през 2016 потребителите на марката бяха само 23 милиона.

Източник: interestingengineering.com

Превод и редакция: „Нова Вест“