Български съдия на мача Пулев – Джошуа

46

На мача между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще има и български рефер, стана ясно, след като организаторите искат да избегнат всякакви оплаквания за съдийството, пише webcafe.

От Британския боксов борд за контрол (BBBofC) обявиха пред SkySports, че ще разкрият от рано имената на съдиите и сред тях ще има един представител от страната на претендента.

Това е традиционна процедура за организацията, която контролира процедурите по провеждането на боксови мачове във Великобритания.

„Ще обявим съдиите предварително. Поддържаме контакт с двата лагера, които могат да отравят своите претенции, но крайното решение ще бъде взето от BBBofC.

Политиката ни включва британски главен рефер, британски съдия, съдия от страната на претендента и един неутрален съдия. Процедираме така през 95% от времето.

Ако Пулев реши да отправи предложения за съдиите, то ние ще ги обсъдим, както правим преди всеки мач.“

BBBofC има юрисдикция за съдиите на всеки мач, който се играе на британска земя. Последните четири мач ана Джошуа са свирени от различни рефери, като трима от тях са били британци.

Битката Джошуа – Пулев е на 28 октомври в Кардиф, като българинът ще се бие за трите пояса на шампиона в тежка категория.