Вижте българина, арестуван в убийството на гръцкия кардиолог (СНИМКИ)

94

Снимката е илюстративна.

Гръцката полиция разкри убийците на известен кардиолог на остров Крит. Пълни самопризнания за умишлено убийство направиха двама българи – съпругата на убития и бивш български полицай. Извършителите на жестокото убийство са в прокуратурата на Крит.

Очакват се тежки обвинения. След няколко часа разпит задържаният 37-годишен българин, бивш полицай, направи пълни самопризнания. Той разкри, че е убил лекаря по план със съпругата му, с която поддържал интимни отношения. Целта на зверското убийство е и богатото наследство на кардиолога.

Българинът, обвинен в убийството

Медиите публикуваха снимките на двамата, с разрешение на полицията, след като обвиняемите си признаха за извършеното престъпление.

Съпругата на гръцкия кардиолог

Любов и много пари са причините за смъртта на известен гръцки лекар, съобщават днес всички гръцки медии. Случаят се коментира поради изключителната жестокост на убийството. Първоначално съпругата на жертвата, 38-годишна българка, отричаше участие, но телефонните разговори с убиеца доказаха, че не само е знаела, но и сама е организирала цялата схема. Целта – да наследи собствеността на лекаря.

Според юристи, които следят случая, се очакват максимални присъди и за двамата съучастници, съобщава БНР.