Дните на държавния секретар на САЩ са преброени

30

Снимка: Getty Images

Официални служители от американската администрация смятат, че дните на Рекс Тилърсън на поста държавен секретар са преброени, заради разногласията му с президента на страната Доналд Тръмп.

Това съобщава телевизия CNN, позовавайки се на анонимни представители от изпълнителната власт на САЩ, предаде БГНЕС.

Според медията „повече от 10 източника от администрацията и дипломатическите кръгове“ описват отношенията между Тилърсън и Тръмп като пълно падение.

По техни сведения между държавния глава и ръководителя на външнополитическото ведомство в момента определено не се наблюдават „толкова близки взаимоотношения, каквито Тръмп поддържа с други членове на кабинета си“.

Малък брой хора считат, че Тилърсън ще остане в Държавния департамент още дълго време„.

По-рано информационният портал „Аксиос“ съобщи, че „съветници и съюзници на Тръмп“ дори вече обсъждат назначението на Майкъл Помпео на мястото на Рекс Тилърсън, въпреки че понастоящем Помпео е директор на ЦРУ.

Интернет изданието цитира лица, които са осведомени за динамиката на междуличностните отношения в настоящата администрация на САЩ.

Именно те коментират, че връзката между Тръмп и Тилърсън е „обтегната до краен предел и не подлежи на възстановяване“, тъй като двамата са загубили пълно доверие един в друг.

Последната капка е било признанието на Тилърсън пред медиите в сряда (4-ти октомври), когато той открито сподели, че наистина има разногласия с президента на САЩ по основни външнополитически въпроси.