Шофьор се опита да подкупи полицаи: „Ето ви тези пари да се почерпите“

37

Снимката е илюстративна

Окръжна прокуратура – Враца предаде на съд Русин Д. от гр. Вършец по обвинение в опит да даде подкуп на полицейски служители – престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Вечерта на 22.07.2017 г. обвиняемият Д. пътувал от с. Краводер за с. Пудрия, като управлявал лек автомобил „Фолксваген Венто“, в който имало други две лица, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София за Нова Вест.

Около 23 ч. колата била спряна за проверка от полицейски служители. Те го поканили да отиде до патрулния автомобил заедно с документите. Шофьорът на леката кола не представил свидетелство за управление на МПС.

Обвиняемият потвърдил, че не притежава такъв документ и че бил осъждан за това.
В този момент той бръкнал в джоба си и хвърлил на предната дясна седалка на патрулния автомобил сгънати банкноти с думите: „Ето ви тези пари да се почерпите“.

След тези действия на обвиняемия, полицаите веднага го задържали като му поставили белезници. Уведомили и дежурната оперативна част в РУ на МВР-Враца за извършената проверка, констатираното от тях нарушение на Закона за движение по пътищата от страна на Русин Д. и за дадените от него пари.

Местопроизшествието било запазено до пристигането на разследващия орган.

При извършения оглед в служебния автомобил, на седалката били намерени и иззети като веществени доказателства две банкноти – с номинал от 20 лв. и 5 лв.

Русин Д. е безработен, многократно осъждан за престъпления против собствеността и транспорта.
Предстои да започне съдебен процес за даване на подкуп на полицейски служители.