Образуваха досъдебно производство за незаконно превозващия 8 мигранти

33

Снимката е илюстративна

Прокуратурата в Ихтиман привлече като обвиняем шофьор, незаконно превозвал осем чужди граждани.

Районна прокуратура – Ихтиман е образувала досъдебно производство срещу Д. Л. за незаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават в страната – престъпление по чл. 281, ал. 1 от НК, предадоха от Апелативна прокуратура – София за Нова Вест.

Около 20:00 ч. на 02.10.2017 г. в района на КПП „Траянови врата“, на около 50 км. от автомагистрала „Тракия”, обвиняемият Л. транспортирал осем мигранти с лек автомобил „Опел Вектра“. По същото време в района се провеждала съвместна полицейска операция по линия на незаконна миграция.

Управляваното от обвиняемия превозно средство било спряно за проверка, при която служителите на реда открили осем мъже без документи за самоличност, на видима възраст от 18 до 25 години, по техни данни от Афганистан.

Извършен е оглед на местопроизшествие, а водачът на автомобила е задържан. Чужденците са били приведени в РУ – Костенец за разпит.

Предстои прокуратурата да направи искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Д.Л. Разследването по делото продължава.