Японците създадоха поредното уникално по рода си изобретение – плаващи хотелски стаи (Снимки)

61

Снимка: viralthread

Япония отдавна е позната като меката на технологиите със необичайните си и причудливи изобретения. Това е нация от иновативни хора с гениални творения. Доста от изобретенията на японците са изключително странни, но това е част от забавлението.

Япония е страната, в която има автомати, където се продават колите Smart, както и панталони с вградена климатична система.

Снимка: viralthread

Японците изобилстват от странни изобретения, но едни от най-впечатляващите са хотелите им. Според много туристи най-хубавата част от ваканцията не е времето, разходките по плажа или изследването на нова култура, а именно хотелската стая.
Може би вече сте чували за един –два странни японски хотела, но ето още малко информация за тях.

Снимка: viralthread

В Япония има хотели, които се управляват изцяло от роботи; хотели, в които може да се спи в космическа капсула и хотели, управлявани от англоговорящи динозаври. И това далече не е най-откаченото.

Японците изобретиха плаващи хотелски стаи. Ако резервирате пътуване до парка Huis Ten Bosh в Нагасаки, ще пристигнете там плавайки по водите около няколко японски острова. Да се движите с кораб би било твърде обикновено, така че ви предстои да се носите по водите в овалната си хотелска стая. Вътрешността е като на стандартна стая в хотел. Крайната дестинация е тематичен парк в Нагасаки, който е копие на холандски град.

Снимка: viralthread

Паркът е на площ 4 квадратни километра. Въпреки че в самия парк има много места, където може да се отседне, плаващият хотел определено е най-иновативен. Всяка стая от плаващите е на два етажа и събира 4 души. На горния етаж е спалнята, а на долния са банята и дневната. Стаята ви разхожда до необитавани острови, където можете да играете на оцеляване, въоръжени с пистолети-играчки.

Снимка: viralthread

Иновативните плаващи стаи още не са въведени в употреба, но това ще се случи в края на 2017 година. Очакваната цена на нощувка е между 260 и 350 долара.

Източник: viralthread.com

Превод и редакция: „Нова Варна“