Тази вечер ни очаква Кървава луна. Периодът е подходящ за самоосъзнаване

131

Тази вечер от 21:40 ч. българско време Луната навлиза във фазата на Пълнолуние.

През октомври, всяка година, се случва пълнолуние, което се нарича Hunter’s Moon – Ловджийска или Кървава луна. Това е второто пълнолуние след есенното равноденствие.

Според астролозите периодът е подходящ за самоосъзнаване.

По определение Ловджийската луна е пълнолуние, което се появява възможно най-скоро до първия есенен ден и така е получила името си.

Периодът е наричан така още от древни времена от индианците и фермерите, тъй като по това време на годината дивечът е вече угоен и готов за лов.

Но има нещо друго, което прави тази луна толкова специална. Няколко дни преди и след Ловджийската луна тя изгрява по време на залез слънце. Когато човек види луната на хоризонта по това време на деня, тя изглежда още по-голяма.

Освен това Ловджийската луна е нарична още Кървава, тъй като придобива необичайно силен цвят благодарение на залеза, който отразява.

Тази година Ловджийската луна изгрява на 5-ти октомври, което е нетипично за нея- най-често се явява през месец септември.

Според астролозите Жътварското пълнолуние оказва мощно влияние върху емоционалното ни състояние през цялата предстояща седмица, така че ни предупреждават да бъдем внимателни при общуването си с околните, особено с по-близките ни хора.

Счита се, че времето е подходящо за поставяне на нови етапи от живота ни и за осъзнаване на това, което искаме в житейския си път.

Не забравяйте да погледате уникалната луна в следващите няколко дни, защото толкова прекрасна няма да я видите до следващата година.