Затвор от 6 години за 33-годишен мъж, изнасилил 51-годишна жена

30

Районна прокуратура-Пазарджик осъди 33-годишен мъж изнасилил 51-годишна жена. Наложена му е мярка „лишаване от свобода“ с продължителност 6 години.

Това съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура –   Пазарджик за медията.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пазарджик е осъден Илия А., на 33 г., за това, че се съвкупил с лице от женски пол, като го привел в безпомощно състояние и деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Районен съд-Пазарджик му е наложил наказание от 6 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

На 11 юли 2017 г., в с. Ч., обл. Пазарджик, Илия А. гостувал в къщата на пострадалата 51-годишна жена. Там били и нейни близки, като всички употребили алкохол. Около 3 часа, през нощта, Илия А. влязъл в стаята на пострадалата през прозореца, легнал при нея и я изнасилил. Близките на 51-годишната жена се събудили от виковете й за помощ, подгонили Илия А., като по-късно той е бил задържан от органите на МВР. Спрямо него е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ и той се намира в затвора.

До момента Илия А. е осъждан общо 18 пъти за престъпления против собствеността. Изтърпявал е ефективни наказания „лишаване от свобода“, като последно е бил освободен от затвора на 29 март 2016 г.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Пазарджик.