Отвориха ценовите оферти за изграждане на тол системата

40

В Агенция „Пътна инфраструктура“ бяха отворени ценовите оферти на допуснатите участници в обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа.

Тя ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка), предадоха от пресцентъра на АПИ за Нова Вест.

Отворените ценови оферти са:

– Консорциум „Капш Трафик Солюшънс” ,в който участват „Капш Телематик технолоджис България” ЕАД; „Капш Телематик Сървисиз“ ООД, Полша; „Капш Трафикком“ ЕООД, Италия и „Капш Трафикком Транспортейшън“ ЕАД, Испания – 149 997 000 лв. без ДДС.

– Консорциум „Тол България“, в който са: „Телелинк“ЕАД, „Сиенсис“ АД и „Сирма Солюшънс“ АД – 193 500 000 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност на поръчката е 200 млн. лева без ДДС.

Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване той ще възвърне своята инвестиция с пари от събраните приходи.

Предстои в кратък срок тръжната комисия да излезе с протокол и класиране на участниците в обществената поръчка въз основа на получената комплексна оценка на офертите на участниците, която включва оценка на техническото и ценово предложение.

Възложителят АПИ ще се произнесе с решение за избор на изпълнител в законно установените срокове.