Делян Добрев внася оставката си в парламента, депутатите я отхвърлят в сряда

28

Делян Добрев ще остане депутат и председател на ГЕРБ в област Хасково.

Това разказаха пред „24 часа“ от партията след продължило 3 часа заседание на местния актив снощи.

Като човек на честта Добрев ще изпълни намерението си и ще депозира днес оставката си като депутат в деловодството на парламента. Мнозинството обаче ще я отхвърли още в сряда, твърдят източниците ни.

Зам.-председателката на парламента Цвета Караянчева каза днес, че ще гласува против оставката на Добрев, така казали и други нейни колеги от ГЕРБ.

Делян Добрев е изключително почетен, честен човек, голям професионалист и парламентът много ще загуби, ако този човек не е в Народното събрание.

Това каза зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

По думите й множеството декларации в негова подкрепа от страна на различни структури са спонтанна проява. „Не можем да оставим някой да очерня по този ужасен начин наш колега.

Подкрепата за неговата личност не е само от нас. Това колко качествен човек е показва и подкрепата, която той получава и от синдикати, и от различни организации, и от нашия коалиционен партньор“, коментира Караянчева.

По думите й депутатите на БСП обикалят по районите и търсят различни теми, по които да атакуват народни представители от тези райони, за да може да се измести фокуса на това, че държавата в момента върви и дава средства – за пенсионери, за родители, за училищна инфраструктура.

„Г-жа Елена Йончева ще я коментирам, когато излезе с такава схемичка, каквато излезе за Делян Добрев за Каварна и каже: „Тук също има проблем – този, този и този“, коментира Караянчева.

„Аз вярвам на Делян Добрев, аз не вярвам на г-жа Йончева“, каза още тя и добави, че БСП искат да влязат в общината през служебния вход.