Небрежност причини 14 пожара в Силистренско

49

Небрежната работа с огън е причина за четиринадесет пожара, гасени от огнеборците през последните три дни в Силистренско.

В единадесет от случаите са горели сухи треви и стърнища и след намесата на противопожарните звена до щети не се е стигнало, съобщават от МВР – Силистра за Нова Вест.

Спасени са овощна градина и гора край село Брадвари, овцеферма край село Паисиево, гори край Старо село и Тутракан, царевичен блок и сграда край село Нова Черна, 4 къщи в село Сяново и 2 в Главиница.

Пожар унищожил фургон на 30 септември в Главиница. Огънят пламнал поради небрежност около 19.40 часа. Огнеборци от Противопожарния участък в града загасили пожара и спасили къща и селскостопанска постройка в съседство.

10 кв. м покрив на сайвант изгорели в село Сребърна на 1 октомври около 12.15 часа. Запален в съседен двор открит огън е причината за пожара, с който се справили силистренски огнеборци и предотвратили по-големи щети.

Човешка небрежност довела до пожар и в село Голеш. Огънят пламнал на 1 октомври около 17.45 часа и унищожил 50 кв. м покривна конструкция на къща и домашно имущество. Огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа загасили пожара.

Пожарникари свалили две момчета, покатерили се на високо дърво. Произшествието станало на 30 септември в Силистра. С автомеханична стълба огнеборците достигнали момчетата и ги свалили невредими на земята.