На страшна гледка попаднаха пътници по време на полет, самолетът им счупи двигател във въздуха

172

Снимка: Twitter

В събота пътниците на полет с номер 66 на Еър Франс от Париж за Лос Анжелис погледнали през прозорците на самолета и видели нещо много страшно.

Четвъртият двигател на еърбъса, който е разположен на дясното крило, видимо бил претърпял експлозия.

Един от пътниците, Мигел Амадор, предположил, че причината е птица, която се е ударила в двигателя. Предното покритие и перката на двигателя били напълно извън строя.

Снимка: Twitter

Самолетът бил някъде над Гренландия, на път към Гуус Бей, Канада, където се приземил успешно. Самолетът разполага с общо 4 двигателя.

В неделя авиокомпанията излезе със становище, в което се казва: „Пилотите и екипажът на самолета са се справили перфектно с този сериозен инцидент. В момента тече разследване, което включва представители на Бюрото за разследване на летателни инциденти, на производителя Airbus и на Еър Франс.“

Повредата изглежда плашещо и от компанията я определиха като много сериозна.

Енрике Гилън, който бил на борда, разказва пред NBC News: „Самолетът започна да се тресе, звучеше така, сякаш единият двигател пада. Никога преди ня бях чувал такъв шум. Разбрахме, че не е турбуленция, продължи между 30 секунди и минута и усетихме, че бързо губим височина.“

Самолетът е превозвал 497 пътници, а моделът А380 е последният най-нов модел на Airbus.

Източник: cnet.com

Превод и редакция: „Нова Вест“