Директорът на ВМ3: Продукцията на „Емко“ е с изтекъл срок на годност

79

„Емко“ съхранява неправомерно боеприпаси с изтекъл срок на годност в складовете на държавното дружество ВМЗ-Сопот. Това заяви директорът на ВМ3, инж. Иван Гецов пред БЛИЦ.

В момента се извършва задълбочена проверка, която трябва да установи какво е количеството на боеприпасите, които са били складирани с изтекъл срок на съхранение. Със сигурност има боеприпаси, които са били съхранявани с години повече от предписаното. Техният брой трябва да стане ясен при изготвяне на съответния отчет. След това отчетът ще бъде предаден на компетентните органи.

На въпроса дали Емилиян Гебрев се опитва да притиска държавата да върне отнетия лиценз преди да са приключили законовите процедури и проверки с постоянните протести, които организира с участието на различни политици, г-н Гецов отговаря, че не е наясно с целта на г-н Гербев.

Искам да приключи проверката, която трябва да покаже какво е количеството на боеприпасите с изтекъл срок на съхранение на фирма „Емко“, които са били на територията на ВМЗ. Тогава ще имам пълна информация и ще мога да бъда по-конкретен.

Приветствам идеята на министър-председателя Борисов. Една такава мярка ще доведе до подобряване както на организацията на работа, така и на ценовите нива. ВМЗ вече започна да работи в такава посока. Ползата от елиминирането на частните посредници във военно-промишления комплекс ще бъде много голяма. И тъй като незабавното премахване на посредниците ще е много трудно, то първостепенна задача е тяхното участие да бъде редуцирано до минимум.“, разказва директорът на дружеството.