България

Българи отново покориха Гинес. Най-голямата мозайка от бонбони в света е наша (СНИМКА/ВИДЕО)

Снимка: vevesti.bg

Българско постижение влиза в „Световните рекорди на Гинес“.

Впечатляващо лого, част от мозайка от над 1 милион бонбона, бе изградено в София. Проектът е реализиран от служители на Марс Инкорпорейтед България, които подреждаха мозайката за придобиване на титлата „Световен рекорд на Гинес“, предава novini.bg.

Редените един по един бонбони оформиха мозаечно лого от 49,59 квадратни метра и обща площ от 161 квадратни метра – представете си големината на покрито с бонбони игрище за волейбол. Постижението влиза в базата на „Световните рекорди на Гинес“ като най-голямата мозайка от бонбони M&M’s в категория „Най-голямо лого“.

До момента в базата на „Световните рекорди на Гинес“ като Най-голяма мозайка от бонбони M&M’s бе записано постижение от 11,5 квадратни метра, направено в американския щат Айдахо през 2014 г. 17-годишният тогава Джаксън Маккензи подрежда мозайката заедно с приятели и семейството си в продължение на 6 дни. Тя включва 70 980 бонбона.

Изградената в България мозайка от най-популярните шоколадови бонбони на марката M&M’s е с размери 23 на 7 метра. Съдържа 6400 бонбона на квадратен метър или общо 1 030 400 бонбона. Общото тегло на използваните бонбони надхвърли един тон.

Самото лого, част от мозайката, е с дължина 12,14 метра и ширина 4,085 метра – общо 49,59 квадратни метра. 44-ма български служители на компанията подредиха мащабната мозайка за 31 часа и 17 минути, за да се присъединят към семейството на „Световните рекорди на Гинес“. Логото бе изградено в Paradise Center в София, а целият процес бе проследен от пристигналите специално в България представители на „Световните рекорди на Гинес“.

Постижението ви е наистина впечатляващо. Обикновено хората по света опитват да направят много по-малки мозайки, достатъчни само да бъде поставен рекорд. Но тук видях нещо много по-мащабно. Проследих подреждането на бонбоните и останах очарована от ентусиазма на хората от България, които изграждаха мозайката толкова дълги часове“, заяви Паулина Сапинска, официален съдия на „Световните рекорди на Гинес“.

„Поставянето на „Световен рекорд на Гинес“ е изключително преживяване и усещане. Щастлив съм, че най-голямата марка шоколадови бонбони в света M&M’s бе отличена с признание за „Световен рекорд на Гинес“ и българските служители на Марс Инкорпорейтед го поставихме заедно“, заяви Мартин Димитров, бранд мениджър в Марс Инкорпорейтед.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Съвети от Руал Травел при планиране на перфектната екскурзия до Япония

Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…

преди 1 седмица
  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 3 седмици
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 3 седмици
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца