Важно за всички шофьори, които ще пътуват по направлението Хасково – Димитровград

40

До 18 декември ще се извършва ремонт на път I-5 Хасково – Димитровград и движението ще се осъществява двупосочно в едно платно.

Започна ремонтът на път I-5 Хасково – Димитровград. По време на строителните дейности движението ще се осъществява двупосочно в едно платно. Временната организация е за ремонт на участъка от Северната промишлена зона на Хасково /бул. „Димитровградско шосе“/ до Димитровград, съобщиха от пресцентъра на АПИ за Нова Вест.

Предвидена е подмяна на асфалтовата настилка на 10-километровия участък от първокласния път, както и полагане на нова хоризонтална маркировка и монтаж на нови ограничителни системи. Ще бъде подобрено отводняването и ще се подмени част от вертикалната сигнализация.

Строително-монтажните работи ще се изпълняват първо в платното в посока Димитровград, след приключването им трафикът ще се прехвърли по ремонтираното платно и ще се работи в платното за Хасково.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

При добри метеорологични условия е планирано ремонтът на първокласния път I-5 Хасково – Димитровград да завърши до 18 декември т. г.