Благотворителната кампания „За здрава детска усмивка“ ще подпомогне децата с онкологични заболявания

49

Снимка: svetamarina.com

Събраните средства от благотворителните инициативи ще бъдат за нуждите на клиниката по детска клинична хематология и онкология, която е част от УМБАЛ „Св.Марина“

Тя е една от трите специализирани клиники в България за диагноза, лечение и проследяване на деца с хематологични и онкологични заболявания, в няколко направления – частично обновяване на болничните стаи и помещения за терапии,апаратура и помощни средства за децата, съобщиха от пресцентъра на кампанията за Нова Вест.

Кампанията е под патронажа на господин Филип Ромбаут –изпълнителен директор на „Агрополихим“ АД и с личното благословение на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Съорганизатори са Сдружение „Ветрило“, Фондация „Лъки Хънт“, Български Обединен Киноложки Съюз-БОКС и с любезното домакинство на Фестивален и конгресен център Варна.

Подкрепа в мероприятията към момента са заявили и Варненска и Великопреславска Света митрополия, Областна дирекция на МВР Варна, Зонален съвет на БФС, Регионално управление по образованието Варна и други.

Първото мероприятие от кампанията е на 30.09- събота от 11.00 часа в защитеното жилище на фондация ‚Лъки Хънт“ в село Крумово.Там малки и големи ще имат възможност да разгледат спасените животни магаренце,понита,зайци,кучета и котки,да се включат в различни игри и занимания.

На следващия ден – 01.10 –неделя от 10.00 часа на сцена Амфитеатър под Пантеона ще започне благотворителен концерт с деца и младежи от различни школи и учебни и детски заведения в града.Тогава ще започне и регистрацията на кучета в благотворителната киноложка изложба,която ще стартира в 11.30 часа.Организаторите канят всички домашни любимци да се включат в изложбата.

В знак на подкрепа и съпричастност от ОД на МВР Варна ще осигурят служебна техника и куче,като всички желаещи ще имат възможност да се снимат с тях и ще се включат в организираните забавления за децата.От спортния диспансер пък ще обезпечат медицинското осигуряване,а от Обединена ветеринарна клиника Варна -ОВК ще се включат с осигуряване на ветеринарен лекар.За всички желаещи едни от най-добрите фотографи във Варна ще направят професионални фотосесии.

На 07:10 – събота и 08:10 – неделя на Общинските игрища,намиращи се в двора на Технически университет Варна ще се проведе благотворителен футболен турнир на малки вратички. В деня на откриването деца с големи сърца от детски футболни школи ще подкрепят своите връстници с изиграването на благотворителни мачове.

Началото на турнира ще бъде от 09:00 часа в събота.Крайния срок за записване е до 11:30 часа на 03.10.2017 г.,когато в присъствието на представител на Зоналния съвет на БФС в зала 17 на Младежки дом –Орбита ще започне техническата конференция и тегленето на жребия за турнира.Право на участие имат всички отбори,заплатили минималната такса за участие в турнира в размер на 100 (сто) лева по дарителската сметка.

На конференцията представителите на отбори трябва да представят бордеро за платената такса и заверен от медицинска служба списък на състезателите в отбора.

Последното планирано мероприятие ще се състои на 21.10 –събота от 18.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна.

На горепосочената дата в гала-спектакъла участие към момента са потвърдили Варненска Айкидо Академия,деца от НУИ „Добри Христов“ Варна, прекрасния млад пианист Тони Троев,гласовитите деца на музикална формация „Бънджи Сингърс“ и много още други.

На всяко от мероприятията ще има поставени и дарителни кутии,където всеки желаещ ще има възможност да подкрепи кампанията в помощ на малките герои.

Дарителска сметка:

BG51UBBS80021014037340 при Обединена Българска Банка –ОББ.

Молим при превод по сметката да се упомене основанието – Благотворителна кампания „За задрава детска усмивка“.

Телефони за връзка с организаторите на кампанията:

Анатоли Атанасов, организатор кампания -0896/71-30-66

Бойко Косев,експерт към ЗС на БФС и съорганизатор -0896/75-11-77

Цветомир Цолов, съорганизатор футболен турнир– 0899/96-89-56

Николай Хаджиев –съорганизатор футболен турнир -0895/86-49-63

Лили Караджова, БОКС за киноложката изложба –0877/17-78-81

Драгомир Шуманов, БОКС за киноложката изложба-0897/37-02-94

Ива Танкова, организатор кампания-0878/14-16-12