Бил Гейтс използва Android, но не би посегнал към iPhone

34

Снимка: cnbc.com

Бяха конкуренти, но бяха и приятели. Стив Джобс и Бил Гейтс направиха много за съвременните технологии. Значи ли обаче това, че съоснователят на Майкрософт е омекнал и е започнал да ползва айфон в чест на починалия основател на Apple?

В крайна сметка телефоните, работещи с Уиндоус, стават все по-неприложими. Може би айфон би бил уместен избор вместо тях? За Бил Гейтс -явно не.

В интервю за Fox News в неделя Бил Гейтс призна, че използва Уиндоус на компютъра си, но скоро е сменил телефона си с такъв, който оперира с Андроид.

Гейтс отрече да е станал Гугъл фен, защото на новия си телефон използва разнообразен софтуеър на Майкрософт. И това е разбираемо, тъй като Майкрософт продава моделите Samsung Galaxy S8 и S8+ в своите магазини.

На въпроса има ли айфон, Бил Гейтс отговори отрицателно.

Не така стоят нещата при настоящия шеф на Майкрософт Сатя Надела, който явно има по-либерални виждания за конкурентите от Apple и свободно демонстрира системата Outlook с помощта на айфон преди няколко години.

Съоснователят на Apple Стив Возняк няма угризения за използване на продукти на конкуренцията. Той неведнъж е казвал, че купува и ползва телефони с Андроид, както и айфони, и е доволен и от двата вида. Веднъж дори предложи Apple да си сътрудничат с Google.

Семейство Гейтс обаче никога не е ползвало продукти на конкуренцията. Съпругата на Бил Гейтс, Мелинда, преди време твърдеше, че в дома им няма нито един продукт на Apple. През 2013 Гейтс заяви, че децата му никога не са го молили да им купи нещо на Apple.

По всяка вероятност дори новият модел iPhone Х няма да ги разколебае в твърдата им позиция.

Източник: cnet.com

Превод и редакция: „Нова Варна“