Задържаха възрастен мъж убил сина си

25

Извършител на тежко криминално престъпление е задържан след усърдна работа на служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик.

Вчера рано сутринта в РУ-Пазарджик бил получен сигнал за намерен труп на мъж в къща, намираща се в пазарджишкото село Добровница. На място пристигнали незабавно автопатрули и дежурна група от РУ-Пазарджик, която под ръководството на разследващ полицай извършила оглед на мястото, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик за Нова Вест.

Установено било, че трупът е на 54-годишния И.П., който живеел в къщата заедно с възрастните си родители. При първоначалния оглед в присъствието на съдебен лекар и последвалата аутопсия било изяснено, че мъжът е починал в резултат на множество наранявания в областта на
главата. Веднага бил сформиран екип за работа по умишлено убийство, за случая е уведомена Окръжната прокуратура в Пазарджик.

След проведени оперативни и процесуални действия не след дълго органите на реда установили извършителя на тежкото криминално престъпление. Оказало се, че това е бащата на жертвата Х.П.- 77г. Той е задържан в ареста на РУ- Пазарджик, открито и иззето е и оръжието на престъплението.

Работата по случая продължава под наблюдение на прокурор.