Снимка: media.timeout.com
Рядко се замисляме, че най-обикновени неща като хотелските сешоари и собствените ни портфейли всъщност са развъдници на бактерии. Може да не са толкова мръсни, колкото кухненските гъби за миене на чинии, но са неща, които много хора пипат, а това ги превръща в предмети с висока концентрация на бактерии. Масите в ресторантите са друга такава повърхност, която много хора всекидневно пипат.
Изследователи от САЩ взели проби от бутилки с кетчуп, солници и менюта от четири различни ресторанта и резултатите били доста неприятни.
Най-лошо било положението при бутилките кетчуп, върху които били открити аеробни бактерии (които се размножават при наличие на кислород) при 100% от тестваните проби, докато при менютата процентът бил 83. Бактерията ешерихия коли била намерена в 4% от пробите от кетчуп бутилки и 8 % от менютата. Коли бактерии присъствали в 17% от пробите, взети от солници и 4% от бутилките с кетчуп.
Подовете в ресторантите се мият постоянно, но честото миене не се прилага върху неща като менюта, солници и оливерници. Може би не е лоша идея да си носим антибактериален гел, когато отиваме на ресторант.
Източник: Reader’s Digest
Превод и редакция: „Нова Варна“
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment