Петима милиярдери, които губят всичките си пари

55

Иcтopиятa пoзнaвa мнoгo гoлeми зaгyби и фaлити на много богати хора. Вижте кои са най-големите от тях:

Бьорголфур Гудмундсон

Той беше вторият най-богат човек в Исландия, но фалира през 2009 г. Пивоварят милиардер и бивш собственик на футболен клуб „Уест Хем“ тава жертва на кредитната криза в страната.

Алън Станфорд

Станфорд натрупва около 2,2 млрд. богатство чрез недвижими имоти. Години наред е сочен за пример за успешно управление на финанси, преди Комисията по ценните книжа и фондовите борси да предяви иск срещу него на стойност 7 млрд. долара.

Обвинен е за финансов заговор за ограбване на своите инвеститори. Осъден е на 100 години затвор.

Патриша Клуге

Патриша Клуге е била известна някога като „най-богатата разведена жена в историята“. След развода с милиардера Джон Клуге през 1990 г. Патриша получава 1 милиард долара и няколко имота. Инвестира всичките си пари в огромно лозе и се захваща с винарски бизнес.

Кризата през 2008 г. стопява активите ѝ. Доналд Тръмп става собственик на част от имотите й. „Роял Гардън“ – иновативност и модерно излъчване

Шон Куин

Куин беше най-богатият ирландски бизнесмен, имаше 6 млрд. долара. Започна да губи всичко, след като инвестира 25% от парите си в Anglo Irish Bank.

Ейк Батиста

Батиста дълго време бе най-богатият човек в Бразилия и на 7-мо място сред богаташите в света. Но през 2013 г. той бе на крачка от фалита. Оказа се, че е излъгал инвеститорите си за очакваната печалба от основаната от него петролна компания.

Обвинен е в корупция и в пране на пари. Сега излежава присъдата си в затвора.

Източник: dariknews.bg