Младенов: Задържахме осем души. Намереното количество наркотични вещества е сериозно

21

При акция в столичния квартал „Младост” тази нощ са обискирани 11 апартамента, задържани са осем души.

„Намереното количество наркотични вещества е сериозно по отношение на уличното наркоразспространение. Говорим за над 1 кг суха тревиста маса марихуана, 1 кг екстази, амфетамини, 100 г кокаин. Групата е хваната в момента на извършване на тази дейност и събрахме достатъчно доказателства за пред съда”, заяви главният комисар на МВР Младен Младенов, пред Нова.

Във връзка с акцията на магистрала „Тракия” през уикенда, при която бе задържана група за наркотрафик, която дори е убила един от своите членове – таксиметров шофьор, който бил готов да свидетелства срещу групата, Маринов заяви, че досега не е залавяно такова голямо количество хашиш, приготвен за международен трафик.

„Според мен затворихме целия кръг на тази престъпна дейност и обезглавихме групата”, допълни главният секретар на МВР.

Младен Маринов коментира и отвличането на Адриан Златков.

„Смятам, че към този момент не може да упрекваме бащата за поведението му. Нашата работа беше прилагайки разузнавателни методи да запазим живота на момчето. Той е имал първостепенен инстинкт да запази детето си. Мога да кажа, че много неща се пишат в медиите, но няма нищо вярно. Това значи, че не изтича информация. Няма да ви кажа какво точно е станало“, каза Маринов.