Мобилни екипи ще помагат на бизнеса за подбор на служители

25

Снимка : Businessman Getting Interviewed

Мобилни екипи на Агенцията по заетостта помагат на бизнеса да си намери служители. Услугата стартира преди една година в София и Пловдив. В двете области са проведени над 1400 срещи с работодатели. Заявените нови работни места са около 14 000, а малко над 10 000 души са започнали работа.

Мобилният екип на Агенцията по заетостта в Благоевград планира срещи с всички работодатели от ключово значение за трудовия пазар в областта.

Екипът вече е посетил работодатели, които са заявили, че имат нужда от служители. В София свободните работни места са над 2300, а безработните, регистрирани в бюрата по труда – около 14 хиляди.

Борил отговаря за подбора на персонал в столична фирма. От две години работи и с Агенцията по заетостта. Налагало му се е да подава заявки, че търси служители в четирите бюра по труда, но в повечето случаи не успявал да намери необходимите кадри чрез тях.

В момента фирмата търси 20 касиери и продавач-консултанти, а Борил се надява,че с облекчените процедури мобилният екип ще му помогне да ги намери по-лесно и бързо. Посредниците се ангажираха да съдействат и за намирането на кадри за обекта в Бургас, който фирмата планира да открие.