Срам! Ден след 15 септември отново изхвърлени букети до контейнерите (СНИМКА)

588

И след този 15 септември не се разминахме с грозната гледка на изхвърлени, даже още неповяхнали ученически букети.

Мнозина родители ги избират със старание и вкус, други се простират според кесията, но при всички случаи цветето за учителката на първия учебен ден е знак на уважение, а изхвърлянето му – за неуважение от нейна страна.

В социалната мрежа се появи гневен коментар на майка, която ще цитираме:

„16 септември 2017- 7.00 ч. София, Надежда 1. Мили Родители, не можах да се сдържа и снимах. Вижте къде отиват Вашите пари за скъпи букети. Сигурно някой от Вас е дал последните си пари за букет, а има родители дето искат да водят в класацията – най-прекрасен букет. Е, тези пари, тези откъснати цветя, още неувехнали, са вече при кофата за боклук.Тази госпожа, която ги е изхвърлила, ще възпитава децата ви на уважение….. Аз съм без думи, децата ми пораснаха вече, букети не купувам. По тяхно време се отиваше с едно цветенце в ръка, без опаковка, без нищо, а Вие все още имате шанс да промените Света, чрез Вашите деца“

Мая Илиева (Facebook)

Споделя се и съмнението, че е възможно учителката да е била алергична и затова да се е отървала от цветята. И тук обаче има решение – да ги подари на друга колежка, на чистачките в школото или просто да ги остави в училищната канцелария. В спора се включва и българка, която живее в чужбина, като споделя, че там не носят букети, а шоколадови бонбони и черпят учителите.

Каквато и да е причината за изхвърлянето на цветята на децата, оправдание няма за, меко казано, невъзпитаната проява. Поне докато още всички деца не са се отказали да носят букет за любимия учител.

 

Снимка : Facebook