Разисквана тема в НС от днес: Заплаха ли е Русия за България?

26

Днес депутатите бяха силно развълнувани от посоченото твърдение в доклада на правителството, че Москва е сред основните източници на регионална нестабилност.

Русия ли е най-голямата заплаха за сигурността на България? Този въпрос беше публично разискван в  Народното Събрание, днес, предаде NOVA.

Докладът за руската заплаха обективно отразява реалността.“ Това заяви днес депутатът от ПГ на Обединени патриоти Милен Михов пред медиите в НС.

„В доклада са посочени три ясни факта: първо, засиленото присъствие на Русия в Черноморския басейн, на второ място – изострените отношения между Русия, от една страна, и НАТО и ЕС от друга, на трето – засилените опити на Русия да формира сфери на влияние, включително и в България, посочи Михов.Не трябва да си затваряме очите пред тези заплахи за националната сигурност“, допълва той.

Само с приказки не става – става с реална политика, спиране на руските проекти в България и провеждане на политика в областта на националната сигурност, която работи и неутрализира опитите за дестабилизиране на България”, изразяава отношение и депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров по темата.

От друга страна, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че е удовлетворен от това, че нещата се назовават с истинските им имена.

Да си призная честно в детайли не съм прочел Доклада за състоянието на националната сигурност, защото все още не е гледан и в комисиите. Знаете, че той излезе от МС съвсем скоро. Всички сме свидетели, че това, което се случи в изборите в САЩ, във Франция, разбира се, че не бяхме подминати и ние в България за всичко това, което се направи по време на президентската кампания„, посочва Цветанов.