Кубрат Пулев и Антъни Джошуа се събраха за първата си пресконференция (ВИДЕО/СНИМКИ)

109

Родната гордост стъпи на 80-хилядния Principality Stadium в Кардиф.

Сдържан. Сериозен. Целеустремен. С малко приказки, но на място. Такъв бе Кубрат Пулев на първата пресконференция с Антъни Джошуа в Кардиф.

На 28 октомври двамата ще се изправят в дългоочакван двубой за световната титла в тежка категория. Мач, който със сигурност ще влезе в историята на бокса като един от най-посетените в историята.

В трибуните на „Принсипалити стейдиъм“ се очакват 80 000 зрители като сред тях ще има хиляди българи, които тръгват към столицата на Уелс от всички краища на Европа.

Искаме този мач. Смятам да го спечеля. Тренирам много добре. Чувствам се добре подготвен, както психически, така и физически. Имам много енергия. Мачът ще бъде жесток„, бяха първите думи на носителя на Интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация (WBA) и официален претендент за световната титла на пресконференцията, която премина при огромен интерес в Кардиф.

Гледате след мен. Това е хубаво. Но още веднъж ще кажа, че битката ще бъде жестока„, повтори думите си Пулев към щаба на действащия шампион на планетата, който в двубоя срещу родната гордост в тежка категория залага и трите си титли – версии IBF, IBO и WBA.

След края на пресконференцията, боксьорите излязоха на обиколка и позираха за снимки на тревата на „Принсипалити стейдиъм“, който в началото на юни бе домакин на финала в Шампионската лига между Реал (Мадрид) и Ювентус.
Кубрат бе придружен от личния си треньор Ули Вегнер и от брат си Тервел Пулев – носител на последния медал за България в олимпийския бокс – бронз от игрите в Лондон 2012.

Двамата се изправят в битка за световната титла в тежка категория на 28 октомври в столицата на Уелс. Срещата между тях ще се проведе на 80-хилядния „Принсипалити стейдиъм“, където през май се игра и финала в Шампионската лига по футбол.

Билетите за мача се очаква да бъдат пуснати за онлайн продажба във вторник (12 септември).

Зрителите нямат търпение да гледат жестоката битка между двамата боксьори. Сред повечето сънародници се наблюдават само позитивни коментари, в които те оказват подкрепата си към великия българин:

И да падне и да бие си е мъжкар най малкото за това че излиза пак на ринга ,с гордо вдигната глава.с гордост носи името Кубрат!“ ;
Само тази гледка е достатъчна.Колко държави могат да се похвалят с битка за световната титла?

Ето и видео от самата пресконференция: