Ужас на граничните ни пунктове „Кулата“, „Калотина“ и „Маказа“. Образували са се километрични опашки

43

Снимката е илюстративна

Този следобед на граничния пункт „Калотина“ се е образувала 6-километрова колона от коли, които искат да излязат от България и да влязат в Сърбия, съобщават от „Гранична полиция“, съобщава NOVA.

От Гранична полиция препоръчват използването на граничните пунктове „Илинден“, „Капитан Петко войвода“, „Златоград“ и „Ивайловград“

Причината – токов удар, който е преустановил за кратко преминаването през граничния пункт, съобщава Агенция „Фокус“. Работата на пункта вече е възстановена и колоната вече не е толкова голяма.

Интензивен е и трафикът на границата с Гърция. На „Кулата“ се е образувала 3-километрова опашка от коли, а на „Маказа“ – 2-километрова колона. От МВР препоръчват на пътуващите да използват и алтернативните маршрути – през граничните пунктове „Илинден“, „Капитан Петко войвода“, „Златоград“ и „Ивайловград“.

Вътрешният министър инспектира работата на „Кулата“

Натоварено е и по границата с Турция. На границата с Румъния има 1-километрова колона от товарни автомобили. По границата с Македония трафикът е нормален. Информацията е към 13.00 часа.