Разпоредена е спешна проверка на медицинската документация на задържания прокурор Д. Захариев

34

Снимка: mediapool.bg

След излъчване на кадри, в които се установява, че обвиняемия прокурор Димитър Захариев, спрямо когото е взета мярка за неотклонение „домашен арест“, вероятно е представил медицински документи с невярно съдържание, Специализираната прокуратура предприе сериозни действия.

Специализираната прокуратура изиска справка от 02 РУ МВР Плевен относно спазването на мярката за неотклонение „домашен арест“ от обвиняемия Димитър Захариев, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на РБ за Нова Вест.

Освен това, прокуратурата разпореди извършване на спешна проверка от Регионалните центрове по здравеопазване в Плевен и София на цялата медицинска документация, представена от обвиняемия Захариев пред прокуратурата и пред Специализирания наказателен съд. Проверката е възложена и с оглед данни за извършено документно престъпление.

Назначена е и петорна съдебно медицинска експертиза за здравословното състояние на Димитър Захариев.

Специализираната прокуратура е изискала всички записи от репортажа на наша родна телевизия с оглед установяване на данни за отклоняване на Захариев от взетата му мярка за неотклонение и основания за внасяне на искане за изменение на мярката за неотклонение в „задържане под стража“.

При установяване на нарушения на взетата от СпНС мярка за неотклонение „домашен арест“ от Димитър Захариев,

Специализираната прокуратура ще поиска от съда вземане на най- тежката мярка за неотклонение “задържане под стража“.