Заместник-министър Стефан Балабанов бе сред официалните гости на тържествата в град Съединение

33

С редица тържествени прояви бе отбелязан вчера празникът на град Съединение и Съединението на България, в който се включиха председателят на Народното събрание Димитър Главчев, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков, представители на местната власт, църквата, военни, жители и гости на града.

Преди вечерната заря-проверка официалните гости присъстваха на панихида в църквата „Св. Атанасий“, отслужена в памет на героите.

С литийно шествие знамената на Голямоконарската чета бяха изнесени на пощада, където последва възстановка на историческите събития от преди 132 години.

В рамките на визитата си в Съединение заместник-министърът на вътрешните работи се запозна с материално-техническите условия, при които служителите от полицейския участък в града изпълняват задълженията си.

По време на разговорите бяха обсъдени териториалния обхват и организацията им на работата, както и мерките за ефективно противодействие на престъпността в региона.