Майка запечатва всеки момент от живота на неизлечимо болната си дъщеричка

41

Лотарията на живота не е благосклонна към всички. За някои хора животът е ежедневна битка.

Една млада майка се опитва да запамети и увековечи на снимки всеки ден от живота на дъщеря си, която страда от изключително рядко заболяване. Болестта е муколипидоза тип 2, среща се веднъж на милион и е нелечима. Уилоу Рей Потър, която е на 1 година и 10 месеца, боледува от специфичното клетъчно заболяване, което засяга сърцето, белите дробове, стомаха, ставите и по всяка вероятност момиченцето няма да доживее тригодишна възраст.

Снимка: viralthread

Майката на Уилоу, 23-годишната Кейти Хансън от Сиатъл, казва, че дъщеря ѝ е нейният спасител, тъй като едва след като е забременяла с нея, при рутинен преглед лекарите открили, че има рак на маточната шийка. Те препоръчали аборт, за да се лекува веднага, но Кейти задържала бебето и след като родила Уилоу, отстранили злокачественото образувание. Сега жената е здрава и смята, че бебето ѝ е причината да оцелее в това изпитание.

Снимка: viralthread

Кейти се стреми да запази колкото може повече спомени от малкото си момиченце, което може да умре дори от обикновена настинка. Жената споделя, че въпреки лошите прогнози, малката Уилоу вече може да казва „мама“.

Снимка: viralthread

Освен проблеми с всички органи и системи, заболяването причинява и рядка форма на дуорфизъм, което спира развитието на костната система. Растежът на момиченцето е спрял на 18-месечна възраст, а миналата година детето е прекарало извън болница едва 12 дни.

Снимка: viralthread

„След като научихме диагнозата ѝ, беше страшно, целият ни свят се преобърна за една минута. В най-добрия случай тя може да доживее до 10-годишна възраст, а средната продължителност на живот с това заболяване е от 3 до 5 години, обикновено и по-малко. В момента в цял свят има едва 72 такива случая. Основната ни цел е тя да живее щастливо и въпреки многото проблеми, да бъде едно щастливо дете. Повечето деца с нейното заболяване научават по няколко прости изречения, но много от тях не могат да говорят. Уилоу вече се научи да казва „мама“ и „да“, когато се вълнува.
Опитваме се да запазим колкото може повече спомени, за да остане тя чрез тях в живота ни. Благодарна съм за всяка секунда с нея, живеем без да съжаляваме за нищо и без да приемаме нещата за даденост.“, споделя майката на момиченцето.

Източник: viralthread.com

Превод и редакция: „Нова Вест“