Ще отидат ли на съд чуждестранните граждани нанесли побой над митничари на Капитан Андреево

33

Окръжна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на полицейски служители.

В Окръжна прокуратура-Хасково се наблюдава досъдебно производство за причиняване на средна и няколко леки телесни повреди на полицейски служители от ГПУ – Свиленград,  предадоха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Хасково за „Нова Вест“.

Производството е образувано срещу четирима турски граждани, за това че на 23.08.2017 г. на ГКПП-Капитан Андреево след отказ да им бъде извършена проверка са причинили телесни увреждания на граничните полицаи, при изпълнение на службата им – престъпление по чл. 131 ал.2 от Наказателния кодекс.

Към настоящия момент по делото тече интензивно разследване, в хода на което са били разпитани свидетели, включително и очевидци, приобщени са били веществени доказателства и е била назначена съдебно-медицинска експертиза.

Предстои материалите по делото да бъдат докладвани на дежурен прокурор при Окръжна прокуратура – Хасково, който след анализ да прецени конкретната квалификация на извършените деяния и мярката за неотклонение, която ще бъде взета спрямо бъдещите обвиняеми.

Към настоящия момент турските граждани са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.