Историческа победа за Григор Димитров в Синсинати! (СНИМКИ/ВИДЕО)

24

Снимка: Sam Greene‏; Twitter

На финала в Синсинати най-добрият ни тенисист победи австралиеца Ник Кирьос с 2:0 сета (6:3, 7:5).

За хасковлията, който от утре ще бъде №9 в света, това е първи трофей от „Мастърс“ турнир и общо седми в професионалната му кариера. Той е печелил още титлите в Стокхолм, Акапулко, Букурещ, Лондон, Бризбейн и София, съобщава БТВ.

Финалът в Синсинати бе 11-и за Григор, чийто баланс вече е 7 спечелени срещу 5 загубени.

Тази вечер в началото на първия сет двамата нямаха проблеми на свой сервис. В петия гейм, при 2:2, Кирьос получи точка за пробив, но българинът се справи със ситуацията. Веднага след това пред Димитров се откри шанс да спечели подаването на австралиеца, от което веднага се възползва, за да поведе с 4:2. Григор, макар и трудно, затвърди пробива си, а Кирьос остана в сета при 5:3. Българинът бе безпощаден на свой сервис и спечели гейма на нула, а с това и сета.

В седмия гейм на втория сет Димитров пропусна две възможности да спечели подаването на австралиеца и съперникът му поведе с 4:3. Нов шанс се откри за Григор в 11-ия гейм при резултат 5:5. Този път обаче първата ни ракета не сбърка и поведе с 6:5. Димитров получи два мачбола на свой сервис, като спечели втория, триумфирайки на турнира в Синсинати.