Григор Димитров разгроми японската сензация Сугита

25

Най-добрият ни тенисист помете японската сензация Сугита и отива на полуфинал.

Григор Димитров, се класира безпроблемно за полуфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Синсинати, САЩ. Той се наложи над японеца Юичи Сугита с 2:0 сета (6:2, 6:1) за 53 минути игра, предаде БТВ.

До днес двамата са бяха срещали веднъж – на турнира в Монреал преди година, където Димитров надделя в 3 сета, като тогава хасковлията губеше с 2-5 точки в тайбрека на третата част, но стигна до обрат.

Сугита е 46-и в световната ранглиста. 28-годишният японец има една титла от турнирите на ATP, която печели през този сезон – на трева в Анталия. Тази година всъщност е най-успешната в кариерата му, като за първи път записва участия и първа победа на турнири от Големия шлем.

Въпреки това той се превърна в третата жертва на Григор в Синсинати. Преди това първата ни ракета елиминира последователно Фелисиано Лопес и Хуан Мартин Дел Потро.

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между представителите на домакините Джаред Доналдсън и Джон Иснър. Миналия сезон Гришо също достигна до полуфиналите в Синсинати, където отпадна от Марин Чилич.

Турнирът в Синсинати е част от US Open сериите и се явява генерална репетиция преди последния за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ. Наградният фонд при мъжете в Синсинати, тази година достига внушителните 4,97 млн. долара.